Pastaneleri kıskandıracak enfes Kazandibi tarifi Pastaneleri kıskandıracak enfes Kazandibi tarifi

Şerbetin tatlı ve hafif dokunuşuyla harmanlanmış ıslak kurabiye tarifimize hoş geldiniz. Bu özel tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak ve misafirlerinizin favorisi olacak. Denemeye hazır mısınız?

Bu rehberimizde, şerbetli ıslak kurabiyenin sırlarını açığa çıkarıyoruz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu kurabiyelerle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Başlayalım!

Islak kurabiye, şerbetin mükemmel uyumu ile sizi bekliyor. Bu tarif, basit malzemelerle evde nefis tatlılar yapmanız için ideal. Her bir adımı sizler için detaylandırdık.

ISLAK KURABİYE MALZEMELERİ

Şerbeti için;

2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su

Hamuru için;

1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
125g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

ISLAK KURABİYE TARİFİ

Kurabiyelerin şerbetini hazırlamak için şekeri ve suyu tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alın ve soğuması için farklı bir kaba aktarın. Şerbet soğurken hamuru hazırlayın. Bunun için yoğurma kabına yumurtayı alın ve mikserle çırpın. Üzerine tereyağını ve şekeri eriterek çırpmaya devam edin.

Sıvı yağ, elenmiş kakao, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kıvam aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak şekil verin. Şekil alan kurabiyeler, önceden ısıtılan 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Fırından alınan kurabiyeleri soğuyan şerbetin içerisine alın ve şerbetin içerisinde 2-3 saniye kadar bekletip servis tabağına alın.