Kremalı revani, hem lezzeti hem de sunumu ile tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım kolay kremalı revani tarifi!

Kremalı revani, irmik ve kremayı bir araya getirerek tatlı krizlerinize enfes bir çözüm sunuyor. Bu özel tarif ile tatlı yemekten daha çok keyif alacaksınız.

Evde kremalı revani yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte, adım adım uygulayabileceğiniz kremalı revani tarifi, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İsteğe göre 1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un

Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi

Şerbeti için;

3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 ml krema

TARİF

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
Sonrasında şerbeti kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Ardından birkaç damla limon suyu katıp karıştırarak ocağın altını kapatın.
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve tercihinize göre ya rendelenmiş portakal ya da rendelenmiş limon ekleyerek biraz daha çırpın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Yayvan fırın kabınızı yağlayın. (Büyük boy borcam kullanabilirsiniz.)
Hazırladığınız karışımı yağlamış olduğunuz fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen revaniyi fırından alın ve sıcak haliyle üzerinde çatalla delikler açın.
Soğumuş olan şerbeti revaninin üzerinde gezdirerek dökün.
Tatlınız şerbeti emerken krema yapımına geçin.
Bir tencerede sütü, şekeri, yumurta sarısını, nişastayı ve unu karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
İki dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Sıvı kremayı ve vanilyayı pişirdiğiniz kremaya dökün ve mikserle karıştırın.
İyice çırptığınız kremayı şerbetini çekmiş olan revaninin üzerine yayın.
Tatlınız biraz soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tatlınızın üzerini Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Evde yapılan kremalı revani, tatlı sofralarınıza yeni bir tat katmanın yanı sıra, misafirlerinizin de beğenisini toplayacak. İster özel günlerde, ister günlük olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, şerbetli tatlı severlere yeni bir alternatif sunuyor. Şimdi bu lezzetli ve pratik tarifi deneyin, tatlı sofralarınızın yıldızını keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi