Çikolatanın büyüsü, ıslak pastanın nemli dokusuyla buluşuyor. İşte browni tadında, herkesin bayılacağı bir ıslak pasta tarifi!

Eğer browni seviyorsanız, çok fazla uğraşmadan harika bir tarif ile bu lezzete yakın bir tat elde edebilirsiniz. Bu eşsiz ve damakta şahane bir tat bırakan tarif ise ıslak pasta tarifi. Hem tatlı krizleri için ideal hem de misafir geldiğinde çay ile birlikte ikram etmek için eşsiz güzellikte olan bu güzel pastayı rahat bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (yaklaşık 25 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
2 su bardağı un
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışım kek hamuru yapılırken ayrılacak)
Yarım su bardağı süt
Dilediğiniz kadar dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

İlk olarak yumurtaları kırın ve derin bir kabın içine ekleyin. Sonrasında kabın içine toz şekeri de koyun ve bu şekilde mikser yardımı ile iyice malzemeleri çırpın. Devamında kabın içine sütü, sıvı yağı ve kakaoyu da ekleyerek bir süre daha malzemeleri çırpın.

Pişmaniye Kurabiye tarifi! Mükemmel ölçülerle damak çatlatan lezzet Pişmaniye Kurabiye tarifi! Mükemmel ölçülerle damak çatlatan lezzet

Hazırlamış olduğunuz karışımdan tam olarak bir su bardağı kadar kenara ayırın. Kapta kalan diğer karışımın içine unu eleyerek dökün. Sonrasında kabartma tozunu ve vanilyayı ya da şekerli vanilini de ekleyerek iyice çırpın. Bu aşamada da pratik olması için mikser kullanın.

Pişirmek için kullanacağınız fırın tepsisinin içini iyice yağlayın. Devamında bu karışımı önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Kek hamurunu fırında yaklaşık 170 derecede pişirin.

Kek fırında pişerken kenara ayırmış olduğunuz 1 su bardağı kadar karışımın içine yarım su bardağı kadar süt ilave edin ve bu malzemeyi küçük bir tencereye dökün. Ardından ocakta bu malzemeleri kaynatın. Sonrasında soğuması için kenarda bekletin.

Kek yeteri kadar piştikten sonra kekin içine kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer pişmişse fırından çıkartın ve bir süre ilk sıcaklığının geçmesi için kenarda bekletin. Yaklaşık 10 dakika sonra kaynatmış olduğunuz soğuk şerbeti yavaş yavaş kekin her yerine gelecek şekilde dökün. En son olarak kekin üstüne ceviz serpin. Bir süre kek suyunu çekene dek bekleyin ve sonrasında servis edin.

Püf Noktası
Kek zaten ıslak ve çok lezzetli olacaktır ancak uyum sağlaması için servis ederken üstüne bir miktar çikolatalı sos da dökebilirsiniz.