Kek yapımı her ne kadar basit gibi görünse de, yumuşacık ve puf puf kabarması için bilinmesi gereken önemli püf noktalar vardır. Bu rehber, bulut kek yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklıyor.

Misafirlerinizi etkilemek ve beş çayınızı şenlendirmek için mükemmel bir seçenek olan bulut kek tarifi, herkesin severek yediği, ağızda dağılan bir lezzet sunuyor.

Yumuşacık ve puf puf kabaran kek yapmanın tüm sırlarını bu yazıda bulabilirsiniz. Limonun ferahlatıcı aromasıyla birleşen bu bulut kek, tadına doyum olmayacak.

Herkesi tatlıya doyurun: Şimdiye kadarki en iyi Sütlü Revani tarifi Herkesi tatlıya doyurun: Şimdiye kadarki en iyi Sütlü Revani tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Kalıbı yağlamak için;
Tereyağı

TARİF

Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Elenmiş un, vanilya kabartma tozu ve karbonatı da ekledikten sonra malzemelerimiz karışana kadar tekrar çırpalım.
Kek hamuruz hazır hale geldikten sonra kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Bu aşamada kekinizi fırından aldıktan sonra dinlendirmeniz çok önemli. Aksi halde kekiniz sıcak olduğu için ters çevirdiğinizde parçalanabilir.
Hazırladığımız sünger kekimizi dilimleyelim ve servis edelim.

,Yumuşacık bulut kek tarifimiz, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek ve sonuçlarıyla sizi memnun edecek. Hem kolay hem de lezzetli bu kek tarifi ile kek yapmanın püf noktalarını öğrenmiş olacak ve her zaman mükemmel sonuçlar alacaksınız. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi