Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan lahana sarması, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Lahana sarması yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Adım adım bu pratik tarifi takip ederek, aileniz ve arkadaşlarınız için muhteşem bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Sofralarınızı süsleyecek, lezzetiyle damağınızda unutulmaz izler bırakacak lahana sarması tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte, adım adım lahana sarması yapımının püf noktaları!

MALZEMELER

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

1 adet orta boy lahana
6 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Sosu için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz

TARİF

Lahanayı kare kare kesin.
Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
Kıymalı harç için bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.
Bu noktada daha yumuşak bir iç olmasını isterseniz içine 2-3 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.
Yaprağın içine harcı alıp sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarın. Tencerenizin zeminini kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ki lahananız dibi tutmasın.
Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bır sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün.
Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.

Lahana sarması, lezzeti ve sağlık dolu içeriğiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarifle, hem lezzetli hem de besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz. Evde lahana sarması yapmak artık çok kolay! Umarız bu tarif, sofralarınıza yeni tatlar katmanızda size ilham olur. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi