Evde şambali tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde! Şerbetli ve irmikli bu tatlı, lezzetiyle damak çatlatıyor. Şambali tatlısını adım adım nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenin.

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Şambali, şerbetin tatlı sıcaklığı ve irmiğin muhteşem dokusuyla mutfaklarınızda fark yaratmaya hazır. Bu basit ve lezzetli tarifi uygulayarak, evde kolayca şambali yapabilirsiniz.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan şambali, özel günlerinizde veya sıradan bir akşam yemeğinde sunabileceğiniz mükemmel bir seçenek. İşte, lezzetli bir şambali tatlısı yapmanın yolları.

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.

Şambali tatlısı, geleneksel lezzetleri sevenler ve evde yeni tatlar denemek isteyenler için mükemmel bir seçim. Bu tarif, adımları takip ederek herkesin kolayca yapabileceği, şerbetli ve doyurucu bir tatlı sunuyor. Şambaliyi, çay saatlerinizde veya özel davetlerinizde gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi