Sahura kalkmanın en güzel yanı, mis gibi kokan ev yapımı poğaçalar olabilir. Yumuşacık ve lezzetli poğaça tarifimizle, sahur sofralarınıza lezzet katın. Kolay ve pratik bu tarifle, sahura özel anlar yaratın.

Sahur vakti, ailenizle birlikte keyifli anlar geçirmeniz için mükemmel bir fırsat. Bu özel anları daha da güzelleştirecek yumuşacık poğaça tarifimiz, sahurun yıldızı olmaya aday. İşte, lezzet dolu poğaçalar için ihtiyacınız olan her şey...

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar )

İçi için:

Kaşar peyniri rendesi

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım. Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
Bu arada bizde yoğurma kabımıza diğer malzemeleri yani yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
Bekleyen mayalı sütümüzü de ilave edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
Üzerini streç filmle kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. Eğer vaktimiz yok acele olması gerekiyor diyorsanız da fırını 50 derecede ısıtın sonra kapatın. Hamuru fırına koyun daha çabuk mayalanacaktır.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup şekil verelim tepsimize dizelim.
30 dk kadar da o şekilde beklesin tepsi de mayalansın.
Son olarak üzerine yumurta sarısını sürelim .
Çörek otu susam serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Fırından çıktıktan sonra da temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtelim.

Editör: Haber Merkezi