Sahura kalkmak bazen zor olabilir ama iyi bir tarif tüm farkı yaratabilir. İşte karşınızda sahurunuzu renklendirecek, besleyici ve pratik bir tarif: Kaygana. Hem hızlı hem de çok lezzetli!

Ramazanın vazgeçilmez ritüellerinden biri olan sahur, güne enerjik başlamanız için önemli. Peki, sahurda ne yiyeceğinizi düşünmeye vakit bulamıyor musunuz? İşte size hem kolay hem de doyurucu bir çözüm: Kaygana.

Sahur sofralarınıza taze bir soluk getirecek, besleyici ve pratik bir tarif arıyorsanız, kaygana tam size göre. Yumurta, yeşillikler ve birkaç basit malzemeyle, kısa sürede harika bir lezzet yaratabilirsiniz.

KAYGANA TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı süt,

3 yumurta,

1/2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz,

1/2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan,

1/2 su bardağı un,

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

1/2 su bardağı ince kıyılmış dereotu,

Zeytinyağı,

Tuz.

Kaygana nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kaseye un ve süt koyularak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.

Daha sonra yumurtalar eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edilir.

Ardından tuzu eklenir ve yeşillikler de ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir.

20 cm’lik yapışmaz bir tava ocağa alınarak kızdırılır.

1 çay kaşığı zeytinyağı dökülerek fırçayla yayılır.

Ardından hazırlanan karışımdan bir kepçe tavaya dökülerek yayılır.

Arkalı önlü kızarana kadar kızartılır. Kaygana hazır. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi