Sahur sofralarınızı renklendirecek, ağzınıza layık bir tarif arıyorsanız, çılbır ile tanışmaya hazır olun. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu tarif, sahur için hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor. İşte, sahurunuzu taçlandıracak çılbır tarifimiz.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, sahur için lezzetli ve pratik tarifler arayışı da başladı. Yumurta ve yoğurtun eşsiz uyumuyla hazırlanan çılbır, sahur sofralarınıza hem renk hem de lezzet katacak. Bu tarifle, çılbır yapmanın püf noktalarını keşfedin ve sahura farklı bir tat katın.

ÇILBIR TARİFİ

Malzemeler:

1 litre su

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı karabiber

Çılbır tarifinin püf noktası

Yumurtaları eklediğiniz sırada su kaynar olmalı ancak çok fazla fokurdamamalı. Suda pişen yumurtalar oldukça hassas olduğundan su içinde şekil verirken sivri kenarlı ekipman kullanmayın.

Çılbır nasıl yapılır?

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve ardından sirkeyi ekleyin.

Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

Yumurtanın sarısını bozmadan bir kepçe veya bardağın içine kırın ve yavaşça sirkeli suyun için bırakın.

Yumurtaların akı pişip renk alırken, diğer yumurtaları da aynı şekilde sırayla tencereye ekleyerek pişirmeye başlayın.

Yumurta akları pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalı, bunun için yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirmelisiniz.

Yumurtalar pişerken bir yandan yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.

Servis tabaklarının altına sarımsaklı yoğurdu eşit bir şekilde dağıtın.

Pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla sudan alın, kevgirde kalan suyunu iyice alarak yoğurdun üzerine yerleştirin.

Tereyağını tavada eritin ve üzerine pul biber, nane ve karabiberi ekleyin.

Hafifçe köpürmeye başlayınca ocaktan alarak yumurtaların üzerine dökün. Çılbırınız hazır, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi