Fırında Kabak Mücveri ile sağlık ve lezzeti bir arada sunun! Bu tarif, kabağın hafifliği ve dereotunun aroması ile enfes bir tat oluşturuyor.

Kabak severler burada mı? Siz de kabakla neler yapılabilir diye düşünüyorsanız, cevabı bulduk: Fırında Kabak Mücveri!

 İster kahvaltılarda, ister öğle yemeklerinde, ister pikniklerde her yerde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu lezzetli tarif, adeta kabağın büyülü dönüşümü.

Mücver, genellikle kızartma yöntemiyle yapılır ama bu tarifte size daha hafif ve sağlıklı bir alternatif sunuyoruz: Fırında Kabak Mücveri. Hem lezzetli, hem de sağlıklı bir atıştırmalık arayanların en gözde tarifi olmaya aday.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Bu tarifin ana yıldızı kabak ve onun en yakın arkadaşı dereotu. Kabağın hafifliği ve dereotunun aroması birleşince ortaya gerçek bir lezzet bombası çıkıyor. Bolca susam ve çörek otu serpildiğinde bu lezzet katlanıyor. İçine diyetteyseniz yağsız bir peynir ve tam buğday unu da kullanabilirsiniz. Az un, bol sebze ve yeşillikle sağlık ve lezzet dolu bir tarif sizleri bekliyor.

Fırında Kabak Mücveri'nin tarifine geçmeden önce, bir püf noktasını paylaşalım: Kabakları rendeledikten sonra suyunu iyice sıkmak önemli, böylece mücverinizin kıvamı tam olacaktır.

Tarifin hazırlanışına gelirsek:

Kabakları soyup rendeleyin ve suyunu güzelce sıkıp bir kaseye alın.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları güzelce yıkayın ve kurutup ince ince doğrayıp üzerine ekleyin.
Peyniri çatalla ezip ekleyin.
Yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Son aşamada yumurtayı bir kasede çırpıp ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, üzerine harcınızı yayın. Önceden ısınmış 180 derece fırında, fanlı ayarda 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız mücverinizi dilimleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz.
İşte bu kadar! Fırında Kabak Mücveri'nin keyfini çıkarırken, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçim yaptığınızı bilmek, bu lezzeti daha da özel kılacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi