Kahvaltıda farklı bir şeyler denemek isteyenler için Karadeniz'in meşhur lezzeti kaygana, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Kaygana yapımıyla ilgili püf noktaları bu rehberde.

Karadeniz'den gelen bir kahvaltı klasiği olan kaygana, sağlık ve lezzet dolu bir başlangıç için mükemmel bir seçim! Bu benzersiz tarifi öğrenmek için okumaya devam edin.

Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez kahvaltılıklarından kaygana, krep ve omletin lezzetli bir birleşimi. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, sabahlarınızı şenlendirecek.

MALZEMELER

Az malzeme İle pratik lezzetler: Tadına doyamayacağınız Puf Puf Bazlama tarifi Az malzeme İle pratik lezzetler: Tadına doyamayacağınız Puf Puf Bazlama tarifi

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz'in eşsiz lezzetlerinden biri olan kaygana, kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getiriyor. Bu kolay ve lezzetli tarif ile kahvaltılarınız artık daha zengin ve keyifli geçecek. Yapımı pratik olan kaygana, yeşilliklerle zenginleştirilmiş sağlıklı bir seçenek olarak da öne çıkıyor. Hadi şimdi bu lezzeti denemenin zamanı, afiyet olsun!