Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık mı arıyorsunuz? İşte adım adım tavada bazlama yapımı! Bu tarif, hem az malzeme gerektiriyor hem de sonuçlarıyla sizi büyüleyecek.

Tavada kolayca yapılabilen bazlama, kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday. Hem tatlılarla hem tuzlularla harika giden bu lezzetli bazlamaları denemelisiniz.

Evinizde enfes bazlamalar yapmaya ne dersiniz? Az malzeme ve kolay adımlarla, tavada puf puf bazlamalar hazırlayabilirsiniz. İşte başlangıç için ihtiyacınız olan her şey!

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

MALZEMELER

6 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su

TARİF

Ilık su, maya, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
Üzerine unun bir kısmını ilave edip tuzu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Ara ara un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
8 eşit beze hazırlayıp yuvarlayın ve unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada kabarcıkların oluşmasına izin vererek bazlamaları arkalı önlü yaklaşık 3'er dakika pişirin.
Yumuşacık bazlamaları sıcak sıcak servis edin.

Bu tarif, kahvaltılarınızı zenginleştirecek ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Az malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz yumuşacık bazlamalar, hem göze hem damağa hitap ediyor. Deneyin ve kahvaltılarınıza lezzet katın!

Editör: Haber Merkezi