Çikolatalı tatlıların kralı profiterol, aslında düşündüğünüzden çok daha kolay! İşte adım adım evde profiterol yapmanın yolları, enfes kreması ve çikolata sosuyla birlikte.

Evde lezzetli bir tatlı yapımına ne dersiniz? Bu basit profiterol tarifiyle, çıtır çıtır hamurlar ve bol çikolatalı sos eşliğinde, pastane lezzetinde tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Profiterol, zengin çikolata sosu ve hafif kremasıyla, herkesin sevdiği klasik tatlılardan biridir. Bu kolay tarifle, evinizin rahatlığında bu muhteşem tatlıyı yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 çay kaşığı tuz

Çılbır yapmanın sırları: Bu tarifle kahvaltılarınız efsane olacak! Çılbır yapmanın sırları: Bu tarifle kahvaltılarınız efsane olacak!

Kreması İçin:

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

220 gram bitter çikolata
200 gram krema (1 kutu)

TARİF

Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun
Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin.
Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün

Evde profiterol yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarifle, çikolatalı sosun pürüzsüz akışı ve kremanın hafifliğiyle, her lokmada mükemmel bir tatlı deneyimi sunuyoruz. Çay saatlerinizde veya özel davetlerinizde, bu kolay ve etkileyici tarif ile misafirlerinizi şımartın. Deneyin ve ev yapımı profiterolün farkını hissedin!

Editör: Haber Merkezi