Ev yapımı muzlu Malaga pastası, misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenek. İşte adım adım lezzetli ve görsel olarak da çekici bu pastayı nasıl yapacağınıza dair tüm bilgiler burada.

Muzlu Malaga pastası, hem göz zevkinize hitap eden hem de damak tadınıza unutulmaz lezzetler sunan harika bir seçim. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif ile herkesi kıskandırın!

Lezzetiyle herkesi büyüleyecek, görünümüyle de hayran bırakacak muzlu Malaga pastası tarifi için doğru yerdesiniz. Bu tarif, pastane tatlılarını aratmayacak!

MALZEMELER

Kek için:

4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3,5 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için:

Gaziantep usulü Lahmacun nasıl yapılır? Taş fırın lezzetinde ev yapımı tarif Gaziantep usulü Lahmacun nasıl yapılır? Taş fırın lezzetinde ev yapımı tarif

1 su bardağı süt
Pastacı kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
100 gram beyaz çikolata

Üzeri için:

10 adet yerli muz
1 çay bardağı toz fındık
5 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Çikolata sos için:

1 paket krema
200 gram bitter çikolata

TARİF

Keki için; yumurta ve toz şekeri, şeker eriyip köpürene dek çırpın.
Üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyip tekrar çırpın
Karışımı yağlanmış borcama ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan keki oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra kekin üzerine delikler açıp sütü gezdirin ve çekmesini bekleyin. Dilerseniz buzdolabında soğutabilirsiniz.
Pastacı kremasını hazırlamak için; tencereye süt, un, toz şeker, nişasta, vanilin ve yumurta sarısını ekleyin ve koyulaşana dek pişirin.
Ocaktan almadan önce tereyağı ve beyaz çikolatayı ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Kremayı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.
Çikolata sos için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
Kekin üzerine pastacı kremasını yayın.
Muzları aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerine çikolata sosunu dökün ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fındık ve Antep fıstığını ekleyip dilimledikten sonra servis edin.

Muzlu Malaga pastası, lezzeti ve gösterişli sunumuyla her yemeğin yıldızı olacak. Bu tarifle, muz ve çikolatanın mükemmel uyumunu keşfedecek ve misafirlerinizi şımartacaksınız. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı, afiyet olsun!