Tereyağı lezzetinin en güzel haliyle buluştuğu, ağızda dağılan tereyağlı kurabiyeyi denemeye hazır mısınız? Hem çay saatlerinizin hem de tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Tereyağlı kurabiyenin sırrı nedir diye merak ediyor musunuz? Cevaplar bu tarifte! Yumuşacık, ağızda eriyen ve lezzetiyle mest eden bu kurabiyeleri yapmak çok kolay.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir seçenek olan tereyağlı kurabiye, bu tarif ile mutfaklarınızda harikalar yaratacak. Yumuşacık dokusu ve ağızda bıraktığı tat ile unutulmaz anlar yaşatacak.

Ağızda Dağılan Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Bunu yemeden tatlı yedim demeyin: Pastaneleri kapattıracak Limonlu Cheesecake tarifi Bunu yemeden tatlı yedim demeyin: Pastaneleri kapattıracak Limonlu Cheesecake tarifi

Malzemeler

150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım su bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın

üzeri için;

3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın

Ağızda Dağılan Tereyağlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir yoğurma kabına tarçın ve ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Son olarak ceviz ve tarçını ekleyip tekrar karıştırın.
Hamurdan ufak parçalar koparıp istediğiniz şekli verin (kare veya yuvarlak).
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri 25 dakika pişirin. Fırından fırına süre değişebilir, bu yüzden kontrol edin.
Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri ve tarçını karıştırın, üzerine serpin ve her yerine bulayın.

Tereyağlı kurabiye, her mutfakta kolaylıkla yapılabilir ve herkes tarafından sevilir. Bu tarif, gerek özel günlerinizde gerekse günlük çay saatlerinizde vazgeçilmez lezzetler arasında yer alacak. Yumuşacık dokusu ve eşsiz tatlılığı ile bu kurabiyeler, misafirleriniz tarafından da çok beğenilecek. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi