Sofralarınıza renk katan armut, bu sefer vişne ve kaymakla buluşarak unutulmaz bir lezzet serüvenine sizi davet ediyor.

VİŞNELİ KAYMAKLI ARMUT TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet armut
2 su bardağı vişne
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 adet yıldız anason

Üzeri için;

Kaymak
Toz fıstık

YAPILIŞI

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Armutun kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölün ve içerisindeki çekirdeklerini ayırın.

Armutun kullanmadığınız kısımlarını tavanın içine yerleştirin.

Armutu oyduğunuz kısımlar yukarı bakacak şekilde tavaya dizin.

Vişneleri armutu oyduğunuz kısımların içerisine yerleştirin ve üzerine şeker serpin.

Tarçın ve yıldız anasonları da serpin.

Ardından 1 çay bardağı su ekleyin kapağını kapatın ve ocağa alın.

Yumuşayan armutları servis tabağına dizin ve üzerine kaymak ekleyin ve toz fıstığı serpin.

Afiyet olsun...

Kaynak: Yasemin.com