Sağlıklı yemek tarifleri arasında en sevilenlerden biri olan mercimek köftesinin tam ölçülü tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek arayanlar için tam ölçülü mercimek köftesi tarifimizle karşınızdayız.

Sağlıklı ve lezzetli mercimek köftesi tarifimize bayılacaksınız! Tam ölçüler, püf noktalar ve aşama aşama anlatımlarla mükemmel köfteler

Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

2 .su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur
Kıvırcık yeşil
Soğan
Maydanoz
2 yemek kaşığı salça
Baharatlar

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 2. su bardağı kırmızı mercimeği tencere koyup ardından üç su bardağı su ekleyip kısık ateşte 10 dk suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Sonra ocağın altını kapatıp 1. su bardağı köftelik bulguru ekleyip ağzını kapatıp 10 dk dinlendiriyoruz. Ardından iki kuru soğan ve sıvı yağı ekleyip pebemleşinceye kadar kavuruyoruz.
Sonra salçamızı ekleyip baharatları da ekleyip karıştırıyoruz dinlenmiş mercimeğin içine ekleyip bir güzel ellerimizle yoğuruyoruz.
Sonra maydanoz ve yeşil soğanda doğradım içine ayrı bir lezzet oluyor. Sonra kıvırcıkları yıkayıp elimizle şekil vererek kıvırcıkların üzerine servis ediyoruz yiyenlere şimdiden afiyet olsun.
 

Editör: Haber Merkezi