Misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Tavada yalancı su böreği, hem göze hem de damağa hitap eden muhteşem bir seçenek! Üç yufka, biraz peynir ve evde bulunan basit malzemelerle, bu harika lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Tavada yalancı su böreği, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek muhteşem bir tarif. Bu pratik ve lezzetli böreği hazırlamak için gereken malzemeleri ve adımları merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

MALZEMELER

Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi

3 adet yufka
1 kase peynir

Sosu için:

1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt

Pişirmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
Tavayı tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. İlk yufkayı tavaya serin. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün. 12 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Yufkaları sosa bulayın. Tavaya yerleştirin. Aralarına da peynirleri serpiştirin.
Kenarlardan taşan yufkaları diğer yufkaların üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirip tavanızı ocağa alın.
Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmış olup olmadığını kontrol edin.
Böreğin alt kısmı kızarınca tavanın kapağı yardımıyla elinizi yakmamaya özen göstererek böreğinizin ters çevirip kapağın üzerine aktarın. Böylelikle kızarmış kısmı üst tarafta kalacaktır.
Ardından tavanızı yeniden yağlayın. Böreğinizi kapağın üzerinden tavaya kaydırın.
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

Editör: Haber Merkezi