Ev yapımı tatlıların en lezzetlisi ve en pratik olanı ile karşınızdayız: Pişmeyen rulo pasta. Bu basit tarif, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, tatlı ihtiyacınızı hızlı bir şekilde karşılayacak.

Pişmeyen rulo pasta, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastane vitrinlerini aratmayacak bir lezzet sunuyor. Bu tarif ile tatlı yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı.

Pişmeyen rulo pasta tarifi ile mutfakta zaman geçirmeyi seven herkese hitap eden, kolay ve enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Pastane tadında bir tatlıyı evde yapmanın püf noktaları bu tarifte.

Rulo pasta tarifi

Malzemeler:

2 adet kakaolu baton kek

1/2 su bardağı süt

İçi için:

1 paket kakaolu krem şanti tozu

1,5 çay bardağı soğuk süt

3 yemek kaşığı damla çikolata

Dövülmüş fıstık ya da fındık

Üzeri için:

Yarım paket hazır çikolata sosu

1 su bardağı soğuk süt

Pişmeyen rulo pasta tarifi:

Pişmeyen rulo pasta tarifi için; ilk başta derin bir kap içine 1 paket kakaolu krem şanti tozu ekleyin. Üzerine 1 buçuk çay bardağı soğuk süt ilave edin. Mikser ile koyu bir kıvam alana dek çırpın. Sonrasında buzdolabında soğumaya bırakın.

Diğer tarafta ayrı derin bir kap içine 2 adet kakaolu baton keki eliniz ile iyice ufalayın. Sonrasında ufaladığınız keklerin üzerine yarım su bardağı sütü azar azar ilave edin. Eliniz ile iyice yoğurun. Yani şekil alabilecek kıvama gelene kadar sütü ilave edin. Karışımdan bir parça kopartıp, avuç içerisinde yuvarlayın. Şayet yuvarlanıyorsa kıvama gelmiş demektir.

Sonrasında düz bir zemine 1 kat streç filmi serin. Kek harcını yuvarlayıp, streç film üzerine yerleştirin. Kek harcının üzerine de streç film serin. Kek harcını merdane ile çok ince olmayacak şekilde yavaş yavaş açın. Sonrasında kek harcının üzerindeki streç filmi alın. Harcın üzerine soğuk kakaolu krem şantiyi ekleyin. Spatula yardımı ile şantiyi düzgün şekilde yayın. Şantinin üzerine 3 yemek kaşığı damla çikolata serpiştirin. Zevkinize göre dövülmüş fıstık ya da fındık da serpiştirebilirsiniz.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Hazırladığınız pastayı streç film yardımı ile sararak rulo şekline getirin. Pişmeyen rulo pastayı derin dondurucuda en az 3 saat kadar soğutun.

Üzeri için

Yarım paket hazır çikolata sosunu küçük bir tencere içine bırakın. Üzerine 1 su bardağı kadar süt döküp, koyu bir kıvam alana dek pişirin. Sonrasında ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Damak zevkinize göre benmari usulü eritilmiş çikolata da kullanabilirsiniz.

Derin dondurucudan çıkardıktan sonra üzerine hazırladığınız çikolata sosunu veya benmari usulü eritilmiş çikolatayı dökün. Tercihinize göre fındık veya dövülmüş fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Pişmeyen rulo pasta, pratikliği ve lezzeti ile herkesin favorisi olmaya aday. Bu tarif sayesinde, evde kısa sürede ve kolay bir şekilde pastane lezzetinde tatlılar yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu tatlı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyecek ve tarifini isteyecekler. Şimdi bu lezzetli tatlıyı yapma zamanı, mutfakta yaratıcılığınızı serbest bırakın ve bu muhteşem lezzeti deneyimleyin.

Editör: Haber Merkezi