Çay saatlerinizi tatlandıracak, herkesin bayılacağı bir pasta tarifi arıyorsanız, kakaolu bisküvili pasta tam size göre. Bu basit ve lezzetli tarifi uygulayarak, misafirlerinizi şımartmaya hazır olun!

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve tüm ailenizin seveceği bir tatlı mı arıyorsunuz? Çikolata ve bisküvinin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kakaolu pasta tarifi, sofralarınıza tat katmaya geliyor!

Kakaolu bisküvili pasta, çikolatalı tatlılar arasında yerini alıyor. Bu rehberle, adım adım mükemmel bir pasta yapımını öğrenin ve bu eşsiz lezzeti evinizde deneyimleyin!

KAKAOLU BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ

MALZEMELER

Bu tarif acıyı sevdirecek! 10 dakikada Jalapeno Turşusu nasıl yapılır? Bu tarif acıyı sevdirecek! 10 dakikada Jalapeno Turşusu nasıl yapılır?

1 litre süt
1 paket petibör bisküvi
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
80 gram sütlü çikolata

Üzeri için;

1 ya da 2 su bardağı Hindistan cevizi

KAKAOLU BİSKÜVİLİ PASTA NASIL YAPILIR?

Püf Noktası: Tarifi uygularken mısır nişastasının yerine buğday nişastası da tercih edebilirsiniz.

Kremayı hazırlamak için derin bir tencereye sütü alarak başlayın. Süt üzerine; kakao, un, şeker ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı yardımıyla çırpın.

Tencerenin altını açtıktan sonra devamlı olarak karıştırın. Kaynamaya başlayan kıvam koyulaşana dek pişirmeye devam edin.

Göz göz kaynayan ve kıvamı koyulaşan karışıma vanilini ekleyerek karıştırmaya devam edin ve uygun bir anda altını kapatın.

Altını kapattığınız tencereye çikolata ve tereyağı ekledikten sonra bunların erimesini sağlayana kadar karıştırmaya devam edin.

Isıya dayanıklı özellikteki bir kaba bir sıra petibör dizin ve üzerine hazırladığınız bu kremadan tek kat dökün. Bisküvileri örtecek şekilde döktükten sonra üzerine bir sıra daha petibör dizin. Bu uygulamayı kremanın tümü bitene kadar uygulayın.

En üst kısma kremayı dökün. Ilıklaştıktan sonra ise üzerine Hindistan cevizi serpin.H

azırladığınız tatlıyı buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 3 saat dinlendirin.

Dinlendikten sonra üzerine dilimleyerek servis edin.En kolay kakaolu bisküvili pasta tarifi hazır…