Antep fıstığıyla zenginleştirilmiş, ev yapımı çıtır baklava tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Hadi, bu lezzetli tarifi birlikte keşfedelim!

Hızlı ve lezzetli kurabiye tarifi! Tırtıl Kurabiye nasıl yapılır? Hızlı ve lezzetli kurabiye tarifi! Tırtıl Kurabiye nasıl yapılır?

Çıtır çıtır ev baklavası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte, tüm püf noktalarıyla dolu, garanti lezzetli bir baklava tarifi.

  1. Çay saatlerinizi şenlendirecek, misafirlerinizin bayılacağı ev yapımı baklava tarifi burada! Adım adım bu tatlı yolculuğa çıkın.

MALZEMELER

Hamuru için:

100 gram oda sıcaklığında tereyağı (7 yemek kaşığı)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1çay bardağı su
4 su bardağı un

Açmak için:

1 su bardağı nişasta

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/4 adet limonun suyu

İçi için:

250 gram toz Antep fıstığı
50 gram file Antep fıstığı

Üzeri ve katları için:

250 gram eritilmiş tereyağı (18 yemek kaşığı)

TARİF

Derin bir kabın içerisinde tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve suyu birleştirin, güzelce karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın, toparlandıktan sonra tezgaha alın ve un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru 24 eşit parçaya bölüp beze haline getirin.
Tezgaha bol nişasta serpin ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız bezelerin üzerini temiz bir bez ile örterek 40 dakika dinlendirin.
Hamuru Açma ve Birleştirme Aşaması:
Tezgahı hafifçe nişastalayın. Ardından bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinizin genişliğinde açmaya başlayın.
Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın ve bir tanesini tereyağı ile yağlanmış tepsiye serin.
Açtığınız yufkaları alt katman ve üstl katman olmak üzere ikiye bölün. İlk katları sermeye başlayın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürün.
Ortasına fıstığı serin
Diğer katları da çıktıktan ve aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra bir bıçak yardımıyla hafifçe karelere bölün.
Üzerine de kalan tereyağını ekledikten sonra 195 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollü olarak pişirin.
Çıkarıp sıcak baklavaya sıcak şerbetini verin. Çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirip servis edin.

Tarifimizi denediyseniz, sonuçları bizimle paylaşın! Baklavanız nasıl oldu? Yorumlarınızı ve tatlı anılarınızı bekliyoruz. Ayrıca, sizden gelecek başka lezzet önerilerine de her zaman açığız. Mutfağınızda tatlı bir rüzgar estirmeye devam edin!