Karadeniz'in enfes lezzeti kaygana, kahvaltı sofralarınızda fark yaratacak. Bu kolay ve sağlıklı tarif, sabahları lezzetli bir başlangıç sunuyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kaygana tarifi için okumaya devam edin.

Kahvaltıda farklı bir şeyler arayanlar için Karadeniz'den harika bir önerimiz var: Kaygana. Krep ve omletin enfes birleşimi olan bu lezzet, sabahlarınıza yeni bir tat katacak. İşte kolay kaygana tarifi ve malzemeleri.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz'in geleneksel lezzeti kaygana, kahvaltı sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katacak. Bu kolay ve besleyici tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz kaygana tarifiyle, sabahları daha enerjik ve lezzetli başlayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi