Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti Ramazan pidesini evde yapmaya ne dersiniz? Mayalı, kabarık ve lezzetli bir pide ile iftarınızı taçlandırmanın yollarını sizler için derledik.

İftar sofralarının baş tacı, mis gibi kokusuyla Ramazan pideleri... Bu rehberimizde evde çıtır çıtır, susamlı ve çörek otlu bir pide yapmanın sırlarını paylaşıyoruz.

Ev yapımı Ramazan pidesi, Ramazan ayının en güzel geleneklerinden biri. Hazır almak yerine, bu yıl pideyi evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım Ramazan pidesi tarifi...

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

MALZEMELER

Ramazan Pidesi Hamuru için;

5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Ramazan Pidesi Sosu için;

1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı

Ramazan Pidesi Üzeri için;

Susam
Çörek otu

RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI

Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.

Çukur kısma ılık suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.

Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.

Tekrar yoğurma kabına yerleştirelim ve üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım.

Sürenin sonunda mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alalım, 1-2 dakika daha yoğurarak toparlayalım.

Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletelim.

Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpelim.

Bezelerden bir tanesini yerleştirerek kenara alalım. Diğer tepsiye de galeta unu serpip diğer bezemizi de içerisine alalım.

Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.

Elimizle bastırarak hamurumuzu pide şeklinde tepsi genişliğinde açalım.

Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire şeklini verelim. Daha sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastıralım. Şeklini koruması için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.

Tekrar üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürelim ve bolca susamla çörekotu serpelim. Diğer hamur için de sırası ile aynı işlemleri tekrarlayalım.

Pidelerimizi önceden ısıttığımız 230°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınızı süsleyecek, ev yapımı susamlı ve çörek otlu Ramazan pidesi tarifiyle, sevdiklerinizle birlikte lezzet dolu anlar geçirebilirsiniz. Hazırlaması kadar yemesi de keyifli bu pideler, evdeki malzemelerle kolayca yapılabilecek kadar pratik. Bu özel ayda, el emeği göz nuru pidelerinizle iftar sofralarınızı zenginleştirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi