Ev yapımı lezzetlerin tadı bir başkadır, özellikle de Ramazan ayında. Fırından alınan pideler yerine, evde kendi yaptığınız yumurtalı Ramazan pidesi ile iftarlarınıza sıcacık bir başlangıç yapın.

YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Malzemeleri

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

2 çay kaşığı tuz

6 su bardağı un

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Üzeri için

2 adet adet yumurta sarısı

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı su

Susam

Çörekotu

Yumurtalı Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Maya ve toz şekeri ılık suya ekleyip birlikte karıştırın.
Birkaç dakika bekledikten sonra karışıma sıvı yağ ve sütü ilave edin.
Karışımımıza unu ve tuzu da ekleyip 10-15 dakika kadar yoğurun.
Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince iki parçaya ayırın.
Hamurların üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanması için bekletin.
Hamur mayalanması için beklerken yoğurt, yumurtanın sarısını ve sıvı yağı bir kâsede çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra mayalanan hamuru buraya aktarın.
Elinizi yağladıktan sonra her iki hamuru kenarlarından çekerek büyütün.
Hamurlarınızı bu şekilde 15 dakika kadar da tepside mayalandırın.
Bu esnada fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Mayalanan pidelerinize ister bıçağın ucuyla çizerek ister tırnaklama yöntemiyle baklava deseni verin.
Hazırladığınız yumurtalı yoğurtlu karışımı bir fırça yardımıyla pidelerinizin üzerine sürün.
İsteğinize göre üzerine çörekotu veya susam serperek önceden ısıttığınız fırına atın.
Pideleriniz kabarıp kızardıktan sonra fırından çıkarın.

Editör: Haber Merkezi