Ev yapımı tatlıların yeri her zaman ayrıdır, özellikle de Ramazan sofralarında. Güllaç, bu özel dönemde evde yapılabilecek en lezzetli tatlılardan biridir. Pastane lezzetinde güllaç yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada!

Ramazan ayının vazgeçilmezi güllaç, hem serinletici aroması hem de hafifliğiyle iftar sofralarının baş tacı. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı, iftardan sonra tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal.

Tadına doyamayacaksınız: Usta şeflerin bile kıskanacağı Fırında Şinitzel tarifi Tadına doyamayacaksınız: Usta şeflerin bile kıskanacağı Fırında Şinitzel tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden güllaç, Ramazan ayının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Peki, pastanelerdeki gibi lezzetli güllaç nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım evde güllaç yapımı...

GÜLLAÇ MALZEMELERİ NELER?

10 yaprak güllaç
Çekilmiş ceviz
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

File Fıstık
Nar tanesi
Ceviz

GÜLLAÇ NASIL HAZIRLANIR?

Süt ve şekeri tencereye alın, şekerler eriyene kadar ısıtın. Ardından sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Süt kaynar olursa tatlısınız hamur gibi olur. Bu yüzden el yakmayacak şekilde olmasına özen gösterin. Ardından tatlıyı tepsiye alın. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun. Üzerine, her yerinin ıslanmasına özen göstererek iki kepçe süt ilave edin. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi yapın. 5. katı ıslattığınızda bu kata ceviz serpin ve üzerine diğer güllaç yapraklarını da ıslatarak serin. Kalan şekerli sütü su bardağına alın. İçine 2 yemek kaşığı gül suyu ilave edin ve tatlının üzerinde gezdirin. Tatlıyı buz dolabında saklayın. Dinlendirmek için en az 2-3 saat bekletin. Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Güllaç, Ramazan sofralarını taçlandıran geleneksel bir tatlı olarak her zaman sevgiyle yapılır ve paylaşılır. Bu özel tarif sayesinde, siz de evinizde pastane lezzetinde güllaç yapabilirsiniz. Hazırlaması kolay bu tatlı, iftar sonrası hafif bir tat almak isteyenler için mükemmeldir. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Ramazan ayınız bereketli ve tatlı dolsun!

Editör: Haber Merkezi