Ev yapımı tatlıların sıcaklığını ve samimiyetini sofralarınıza taşımak için Mersin'den gelen bir tarif: Kerebiç. Bu lezzetli tatlı, Ramazan ayının sofralarını tatlandırmak için birebir.

Çöven otu, ceviz, Antep fıstığı ve tarçının eşsiz uyumuyla hazırlanan Kerebiç tatlısı, Ramazan ayının olmazsa olmazlarındandır. Bu geleneksel tarifiyle tatlı yapımının keyfini çıkarın.

Geleneksel lezzetlerimiz arasında özel bir yere sahip olan Kerebiç, özellikle Ramazan ayında sıklıkla tercih edilen tatlılardan biridir. Bu tarif sayesinde, kerebiç tatlısını evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

KEREBİÇ TATLISI MALZEMELERİ

100 gram margarin

 2 yumurta

 1 su bardağı irmik

 2 yemek kaşığı kadar pudra şekeri

 Alabildiği kadar un

 3 çay bardağı sıvı yağ

 1 paket kadar kabartma tozu

 İç Harç

İnanılmaz kolay ve lezzetli: Her yemekte büyük beğeni toplayacak Kadınbudu Köfte tarifi İnanılmaz kolay ve lezzetli: Her yemekte büyük beğeni toplayacak Kadınbudu Köfte tarifi

 Ceviz ya da Antep fıstığı eklenebilir

 Şeker

 Tarçın

KEREBİÇ NASIL YAPILIR?

Tatlının köpüğünü çöven otuyla hazırlayacaksanız, tarife bir gün önceden başlamanız gerekir.

Bunun için çöven otunu yıkayıp tencereye alın. Üzerine 4 bardak su ekleyip bir gece bekletin.

Tereyağını karıştırma kabınıza alın ve erimesini bekleyin. İrmiği ve kabartma tozunu da yağa ilave edin.

Son olarak yumurtaları ve sıvı yağı da ekleyip güzelce karıştırın. Ardından pudra şekerini de karışıma ekleyin.

Son olarak aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Tatlının iç harcı için ceviz ya da fıstıkları dövün. Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştırın.

Hamurdan istediğiniz boyutta parçalar koparıp poğaça ya da içli köfte gibi doldurup kapatın ve tepsiye dizin.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verin. Diğer yandan suyu kaynatmaya başlayın. Bu işlemi 2 saat sürdürün. Suyu azalırsa üzerine 1-1,5 bardak kadar ek yapabilirsiniz.

Kaynayan sudan otları süzün ve sıcakken pudra şekerini içine ekleyin. Mikserle çırpmaya başlayın. Köpük krema kıvamına gelene kadar en kaz 45 dakika çırpın.

Tatlılarınız fırından çıktıktan sonra iyice soğumasını bekleyin ve tarçın ve köpükle servis edin.

Çöven otuyla hazırlanan köpüğü, iç harcında kullanılan ceviz ya da Antep fıstığı ve üzerine serpilen tarçınla Kerebiç, tatlı severlerin favorisi olmaya devam ediyor. Bu tarif ile Ramazan ayının ruhunu sofralarınıza taşıyabilir, geleneksel tatlarımızı yaşatabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı arayışında olanlar için Kerebiç, mükemmel bir seçenek sunuyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi