Tatlı ihtiyacınızı pratik ve lezzetli bir şekilde gidermenin yolu burada: 4 malzemeli tereyağlı kurabiye. Bu tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak.

Evde çıtır çıtır, tereyağlı kurabiye yapmanın sırrı çok basit. İşte, mutfakta pratik ve lezzetli bir mucize yaratmanızı sağlayacak 4 malzemeli kurabiye tarifi!

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

113 gr yumuşatılmış tereyağı
30 gr pudra şekeri
96 gr çok amaçlı un
32 gr mısır nişastası

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Büyük bir fırın kağıdını silikon fırın matı veya parşömen kağıdı ile kaplayın.

Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri ekleyin. Hafif ve kabarık olana kadar en yüksek hızda çırpın. Karıştırma sırasında birkaç kez durup kasetinizin kenarlarını sıyırmayı unutmayın.
Un ve mısır nişastasını ekleyin. Stand mikserimde en düşük hızı (karıştırma döngüsü) kullanarak, un ve mısır nişastasını tereyağı karışımına bir hamur oluşana kadar karıştırın. Çok düşük hızı olmayan bir el mikseri kullanıyorsanız, unu ve mısır nişastasını spatula kullanarak elle de karıştırabilirsiniz.
Bir hamur oluştuktan sonra, bir çorba kaşığı kurabiye kepçesi kullanarak hamuru kepçeleyin. Her hamur topunu pürüzsüz bir yuvarlak top haline gelene kadar avuçlarınız arasında yuvarlayın. Kurabiyeleri en az bir santim aralıklarla yerleştirin. Kurabiyeleri düzeltmeniz gerekmez, çünkü kurabiyeler piştiğinde yayılacaktır. Yüzeyde bir desen oluşturmak istiyorsanız, hamur topunu çok fazla düzleştirmemeye çalışarak, yüzeyde hafifçe girinti oluşturmak için bir çatalın arkasını kullanın.
Fırını 177°C'ye ısıtın. Fırınınız ön ısıtılırken, hamur toplarını buzdolabına koyun, böylece hamur çok yumuşamasın. Hamuru buzdolabına koyma konusunda notlara bakın. Fırın hazır olduğunda, kurabiyeleri buzdolabından çıkarın ve fırına koyun.
Kurabiyeleri yaklaşık 12-14 dakika veya kenarları hafifçe kahverengiye dönmeye başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soluk kalmalıdır. Kurabiyeleri çıkarın ve kurabiye tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiyeleri çıkarın ve servis yapmadan önce pudra şekeri serpin.

Editör: Haber Merkezi