Sahur vakitleri, güne enerjik başlamak için önemli bir fırsat sunar. Bu özel anları daha da güzelleştirecek, ev yapımı bir açma tarifi arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Adım adım anlattığımız bu tarifle, sahura özel lezzetler yaratabilirsiniz.

Ramazan ayının manevi atmosferinde sahur sofralarınızı şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, sizi mutfağa davet ediyoruz. Kolay malzemelerle ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz açma tarifi ile sahur sofralarınız lezzet dolu bir hale gelecek.

Sahurda ne yiyeceğim diye düşünmenize artık gerek yok. Kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle tüm aileyi mutlu edecek bir açma tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif, sahur sofralarınıza yeni bir tat katacak ve Ramazan ayınızı daha da özel kılacak.

Açma Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4,5 su bardağı un
Tereyağı

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Mavi haşhaş

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamuru için yoğurma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, instant maya, toz şeker ve tuzu alarak malzemeleri tel çırpıcı ile karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş unu ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hamur toparlandıktan sonra üzerine streç film ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda streci çıkartalım ve hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak toparlayalım.
Ardından 10 eşit parçaya keselim ve beze haline getirelim. Eğer tartınız varsa 85-90 gram hamurlar kesebilirsiniz.
Daha sonra uygun bir tepsinin tabanına çok az sıvı yağ alıp yayalım.
Bezeleri tepsiye yerleştirelim ve üzerlerine de sıvı yağ sürelim. Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika bekletelim.
Sürenin sonunda bezeleri ters çevirelim ve üzerlerine oda ısısındaki tereyağından yerleştirelim.
Tezgaha biraz sıvı yağ döküp yaydıktan sonra hamurları tezgaha alalım. Elimizle bastırarak açmaya başlayalım.
Üzerinde kalan yağı da elimizde hamura yedirdikten sonra hamurun kenarlarını içe doğru kıvıralım ve bu şekilde saralım.
Hazırladığımız ruloyu kendi etrafında bir çevirelim. Ardından uçlarından birleştirerek hamura daire şeklini verelim.
Daha sonra hazırladığımız açmaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
Üzerlerine bolca çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
Ardından isteğe bağlı olarak susam, çörek otu veya mavi haşhaştan istediğimiz kadar serpelim.
Açmalarımız fırına girmeye hazır. Yaklaşık 20 dakika kadar hamurları bu şekilde mayalanmaya bıraktıktan sonra 190 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Ev yapımı açma tarifiyle sahur sofralarınıza lezzet katmaya hazır olun. Pratik ve lezzetli bu tarif, Ramazan sabahlarınızı daha keyifli hale getirecek. Bu özel günlerde, sevdiklerinizle birlikte hazırlayacağınız açmalar, sohbetlerinize tat katacak ve güne güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Deneyin ve sahur sofralarınızı bu lezzetli tarifle zenginleştirin. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi