Türk mutfağının vazgeçilmezi su böreğini evde yapmak zor görünebilir, ancak süt kullanmadan hazırlanan bu pratik tarif ile artık herkes kolayca su böreği yapabilir.

Süt kullanmadan, evde kolayca yapabileceğiniz su böreği tarifi ile mutfakta sanat yaratmaya hazır olun. Bu tarif, su böreği yapmanın en basit yolunu sunuyor.

Süt kullanmadan hazırlanan bu tarif, evde su böreği yapmanın tüm detaylarını basit adımlarla anlatıyor. Artık su böreği yapmak çocuk oyuncağı.

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

6 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un
İçi için
Yarım yağlı ya da az yağlı beyaz peynir
Yarım kilo tereyağı
Maydanoz

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

YAPILIŞI

Yumurtaları derin kaba kırın ve üzerine su ekleyip karıştırın. Sonrasında tuzu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin.
Bu hamurlardan toplam 12 adet orta büyüklükte bezeler çıkarın. Bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Küçük parçalara ayırdığınız peynirlerin üzerine kıyılmış maydanozları atın ve karıştırın. O sırada yağı da bir tavada eritin. Yağ ve peynir harcı bir kenarda kalsın.
Dinlenmiş olan bezeleri biraz un yardımıyla açın. O sırada su dolu bir tencerenin içerisine tuz atın ve su kaynasın.
Açtığınız bezeleri suyun içerisine serer gibi dikkatlice atın. Yufkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin, gerektiğinde üzerine az miktarda su atabilirsiniz.
Yufkalar bir miktar haşlandıktan sonra soğuk su dolu kabın içerisine yufkaları alın ki dağılmasın.
O sırada yağlamış olduğunuz tepsiye bu yufkaları buruşuk bir şekilde yerleştirin. 4 adet yufkayı yerleştirdikten sonra peynirli harcı tüm tepsiye yayın. Sonrasında geri kalan yufkaları da yerleştirin.
En üst kısmı da tereyağı ile yağlayın. Fırına yerleştirmeden önce böreği dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Süt kullanmadan evde su böreği yapmak artık bir hayal değil. Bu pratik tarifle, su böreğinin lezzetli ve kolay bir şekilde nasıl hazırlanabileceğini gördük. Süt kullanmadan da su böreğinin püf noktalarını öğrenerek mutfakta harikalar yaratmaya başlayabilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi