Ev yapımı poğaçaların lezzeti paha biçilemez. Sıvı yağ kullanarak hazırlanan bu gevrek poğaça tarifi ile kahvaltılarınız artık daha da özel. İşte sırlarla dolu tarifimiz.

Sıvı yağın mucizevi dokunuşuyla hazırlanan poğaçalar, kahvaltılarınızın baş tacı olmaya aday. Hem kolay hem de enfes bu tarif, gevrek poğaçalar yapmanın tüm sırlarını sizlerle paylaşıyor.

Evinizin kokusunu değiştirecek, dışı çıtır içi yumuşacık poğaçalar yapmaya ne dersiniz? Sıvı yağ kullanarak hazırlayacağınız bu tarif, kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek.

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un (yoğurma sırasında un yanınızda
1 çay kaşığı tuz (isterseniz artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Hazırlanışı

Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber gibi başla tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını koyup karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.Zaten çok pratik olan bu poğaçayı isterseniz rulo şeklinde, daha kısa zamanda da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Sıvı yağlı ve gevrek poğaçalarınızı hazırladıktan sonra, kahvaltı sofralarınızda fark yaratacağınıza eminiz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, sabahları daha keyifli hale getirecek. Malzemelerin oda sıcaklığında olması ve yumurta sarısının poğaçaların üzerine sürülmesi gibi püf noktaları unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi