Bayatlamayan poğaça yapmak, düşündüğünüzden daha kolay. Pastane tarzı poğaçalarla evinizi mis gibi kokutacak, ailenizi ve dostlarınızı mutlu edecek sırları sizlerle paylaşıyoruz.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Kahvaltıların, beslenme çantalarının vazgeçilmezi bayatlamayan poğaçalar artık evinizde de mümkün. Pastane lezzetinde poğaçalar yapmanın tüm detaylarını sizler için bir araya getirdik.

Pastanelerin bayatlamayan poğaçalarının sırrını çözdük! Artık siz de evinizde bu lezzeti yakalayabilir, günlerce tazeliğini koruyan poğaçalar yapabilirsiniz. İşte tarif ve ipuçları.

Bayatlamayan poğaça tarifi için malzemeler.

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın

Artık bayatlamayan poğaça yapmanın sırlarını biliyorsunuz. Pastane tadında, günlerce tazeliğini koruyan poğaçalarla kahvaltılarınızı, çocuklarınızın beslenme çantalarını zenginleştirebilirsiniz. Malzemelerinizi oda sıcaklığında kullanmayı unutmayın ve hamurunuzu yeterince mayalandırın. Bu tarif ve ipuçları ile poğaçalarınız artık daha lezzetli, daha taze. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi