Ev yapımı pizza, dışarıdan sipariş ettiğiniz pizzalar kadar lezzetli, hatta daha da lezzetli olabilir. Anahtar, doğru malzemeleri kullanmak ve birkaç basit tekniği öğrenmektir. Bu rehber, evde İtalyan pizzanızı nasıl mükemmel yapacağınız konusunda size yardımcı olacak.

Pizzanızı evde yaparak, üzerine koyacağınız malzemeleri tamamen kendi zevkinize göre seçebilirsiniz. Bu tarif, temel pizza hamurundan başlayarak, pizzanızı nasıl kişiselleştireceğinizi ve lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlayacak adımları sunuyor.

Evde pizza yapmanın en güzel yanı, tamamen özelleştirilebilir olmasıdır. İster ince ister kalın hamur, isterse çeşitli malzemelerle; bu rehber, herkesin beğeneceği mükemmel pizzayı yapmanız için ihtiyacınız olan bilgileri sağlar.

MALZEMELER

Hamuru için:

5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

Akılları baştan alan Pudingli Pamuk Kek tarifi: İçi yumuşacık, dışı pürüzsüz! Akılları baştan alan Pudingli Pamuk Kek tarifi: İçi yumuşacık, dışı pürüzsüz!

2 su bardağı domates sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen

Üzeri İçin:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
120 gr. sucuk
4 yemek kaşığı konserve mısır
100 gram zeytin (dilimlenmiş, yeşil veya siyah)
1-2 adet biber
1 diş sarımsak

TARİF

Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın.
Daha sonra mayalı karışıma, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç film ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkarın. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 parçaya ayırın. İnce hamurlu ve orta boy pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz.
Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin.
Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün. Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
Pizza sosunun üzerine bolca rendelenmiş kaşar ya da mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin.
Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirin. Peynirler güzelce eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Pizza kesiciyle dilimleyip tüketebilirsiniz.

Evde pizza yapmak, hem eğlenceli hem de son derece tatmin edici bir süreçtir. Bu kapsamlı rehberle, mutfakta kendi İtalyan pizzanızı yaparak, dışarıda pizza yemenin tadını evinizde çıkarabilirsiniz. Malzemeleri seçmekten hamuru yoğurmaya, her adımda kendi pizzanızın şefi olun. Şimdi fırını ısıtın ve bu lezzetli maceraya başlayın!