Portakalın ferahlatıcı aromasını kekinizde hissetmeye hazır olun! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu portakallı kek tarifiyle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın.

Misafirleriniz için farklı ve unutulmaz bir tatlı mı arıyorsunuz? Portakallı kek, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyecek. İşte detaylar...

Mutfakta yeni lezzetler denemeyi sevenler için portakallı kek, ideal bir seçenek. Bu tarif ile kek yapmanın püf noktalarını öğrenin ve lezzetli sonuçlara ulaşın.

Portakallı Kek tarifi

MALZEMELER

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakalın kabuğu (rende)
1 su bardağı süt
3-3,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 portakalın suyu

TARİF

Yumurta ve şeker miksere alınarak çırpılır.
Çırpılan kek ve şekere sıvıyağ, tereyağı, süt, portakal suyu eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Un, vanilin, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi bir kapta karıştırılır.
Kalan malzemeye eklenerek karıştırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.

Portakallı kek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle tüm ailenizi mutlu edecek bir tatlı. Bu tarifi deneyerek, mutfakta unutulmaz anlar yaratın.

Editör: Haber Merkezi