Peynirli poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Mayasız ve tereyağlı bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak. İşte mayasız peynirli poğaça yapmanın püf noktaları.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz mayasız peynirli poğaça tarifi, misafirleriniz için hızlı bir çözüm sunar. Lezzetli ve pratik bu poğaçalar, herkesin beğenisini toplayacak.

Mayasız peynirli poğaça, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Tereyağı ve yoğurt ile zenginleştirilmiş bu tarif, peynirin verdiği lezzetle mükemmel bir uyum sağlar.

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

250 gram margarin/ tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( bir sarısı ayrılacak )
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 ,6 bardağı un ( kontrollü)

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Un dışında tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip, yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, elimizle bastırarak hafif açalım ortasına peynir ekleyip, kapatalım ve tepsiye dizelim.
Önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, poğaçaların ortasına çizik atalım susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım, pişen poğaçaları fırından çıkaralım ve servise hazır

Mayasız peynirli poğaça tarifi, evde hızlı ve lezzetli atıştırmalıklar yapmanın en iyi yoludur. Bu kolay ve pratik tarif ile poğaça yapmak artık çocuk oyuncağı. Deneyimlerinizi ve bu tarifle ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın; sizin püf noktalarınızı da merak ediyoruz!

Editör: Haber Merkezi