Pastane köşesinden alınan o eşsiz lezzetli açmaları artık evde yapabilirsiniz! Bu basit ve lezzetli tarif ile, sabahlarınızı tatlandırın.

Ev yapımı açma tarifiyle, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın! Pastane tadında, tel tel ayrılan, yumuşacık açmalar artık evinizin konforunda.

Sabahları bir pastane köşesine dönüştürün! Evde hazırlayabileceğiniz pastane açması tarifiyle, her sabahınız özel hissedecek.

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Polonya'nın mucize tatlısı Karpatka: Bir kez deneyen bağımlısı oluyor Polonya'nın mucize tatlısı Karpatka: Bir kez deneyen bağımlısı oluyor

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Evde pastane lezzetini yakalamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu kolay ve lezzetli açma tarifiyle, kahvaltılarınızı zenginleştirecek, sevdiklerinizi mutlu edecek bir lezzet şöleni sunun. Hem tuzlu hem tatlı seçeneklerle uyum sağlayan açma tarifimiz, herkesin damak zevkine hitap ediyor. Şimdi siz de bu tarifi deneyin, pastane açmalarını evinizde yeniden yaratın!

Editör: Haber Merkezi