Ekim'in en taze hediyesi palamut, doğru pişirme yöntemleriyle lezzetini iki katına çıkarıyor. Peki, bu sırlar neler? Hemen okuyun!

PALAMUT TAVA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet palamut
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Palamutları iyice temizledikten sonra halka talka doğrayın. Süzgece koyarak uzun süre suyunun ve kanının süzülmesini bekleyin.

Yağı tavaya alın ve kızmasını bekleyin. Bir buzdolabı poşetinin içerisine baharatları ve mısır ununu alın. Sonrasında içerisine balıkları koyarak iyice soslanmasını sağlayın.

Tavanın içerisine balıkları koyun. Daha sonra mutlaka kapak ile tavanın ağzını kapatın. Kızaran balıkları kağıt havlunun üzerine alın. Bir süre bekledikten sonra limon ve maydanoz ile servis edin.

Editör: Haber Merkezi