Cevizli un helvası, Mevlid Kandili’nin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ünlü şef Songül Kaya, bu enfes tatlıyı evde yapmanın sırlarını sizlerle paylaşıyor. Malzemeler, yapılış ve püf noktaları için makalemizi okuyun.

Ünlü şef Songül Kaya'nın tarifiyle Mevlit Kandili'nde damakları fethedilecek bir helvası tarifi sizi bekliyor. Bu kolay ve evde bulunan yöntemlerle sağlanan cevizli un helvasını komşularınızın bayılacak! Püf noktalar ve tarif ayrıntıları makalemizde. Afiyet olsun.

Malzemeler:

100 gram hafıza
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz

Yapılışı:

Her evde olan malzemelerle yapılan bulutlar gibi yumuşacık Kek tarifi Her evde olan malzemelerle yapılan bulutlar gibi yumuşacık Kek tarifi

Bir kasede sıcak su ya da süt ile toz şekeri karıştırın. Şekerin erimesi yeterlidir.
Uygun bir depolama birimi ve sıvı yağı alarak eritin.
Yağ eridikten sonra onu ekleyin. Tahta kaşıkla sürekli olarak kahverengi olana kadar yaklaşık 15 dakika kavurun.
Yeterince kavrulan cevizleri tamamlayın ve 1-2 dakika daha kavurun.
Şerbeti içeriğini tamamlar ve şerbetini sağlayana kadar sürekli olarak kalıcılığını korur.
Helva hazır olduğunda ocaktan alın ve istediğiniz şekli verin.

Tarifin püf noktaları:

Unu kavururken yakmamaya dikkat edin. 15 dakika, verilen ölçüler için ideal bir süre olacaktır.
Şerbeti eklerken topaklanma, bakım verir.
Daha zengin bir tat için su yerine süt kullanabilirsiniz.
yanınızda dondurma ile servis yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi