Evde pamuk gibi yumuşacık bir kek yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Yumuşacık ve hafif bir kek arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. İşte adımlarıyla pamuk kek yapımı!

Pamuk kek, adından da anlaşılacağı gibi ağızda dağılan bir dokuya sahip. Bu lezzetli ve kolay tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun!

AZ MALZEMELİ YUMUŞACIK PAMUK KEK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
1 su bardağı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı elenmiş un
1 paket elenmiş kabartma tozu
1 paket elenmiş vanilya

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

TARİF

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Daha sonra bir kap içerisinde yumurta aklarını şekerin yarısı ile birlikte mikserin yüksek devrinde koyulaşıp krem şanti gibi bir kıvam alana kadar çırpın
Ayırdığınız yumurta sarılarını da ayrı bir çırpma kabında şekerin kalan kısmı ile rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpın. Bir taraftan da sıcak suyu ilave edin, 2 dakika daha çırpın.
Ardından sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek malzemeler karışana kadar son kez çırpalım.
Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta aklarını yavaş yavaş yumurta sarılarının içerisine ekleuin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaş hareketlerle yedirin. Yumurta aklarını tek seferde değil de bir kaç seferde yedirin.
Hazırladığımız kek hamurunu yapışmaması için tereyağı ile yağladığımız 24 cm boyutundaki kalıbımıza boşaltın.
Keki 170°C önceden ısıttığımız fırında ilk yarım saat kapağını hiç açmadan 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Kek soğuduktan sonra servis edin.

Pamuk kek tarifimizle çay saatlerinizi şenlendirecek, yumuşacık bir tatlıya imza atın! Malzemelerinizi hazırlayın, tarifimizi adım adım takip edin ve bu hafif lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun ve mutlu pişirmeler!

Editör: Haber Merkezi