Haşhaşlı revani, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir tatlı. Bu tarifle, tatlı yapımında yeni bir sayfa açmaya ne dersiniz? İşte malzemeler ve yapılışı.

Tatlı severler, buraya! Haşhaşın benzersiz lezzetini keşfetmeye hazır mısınız? İşte Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan haşhaşlı revani tarifi.

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan haşhaşlı revani, günümüz mutfaklarında da popülerliğini koruyor. İşte bu eşsiz lezzeti evinizde denemeniz için her şey.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

MALZEMELER

Kekini hazırlamak için:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yağ
1 bardak irmik
1 bardak un
Yarım bardak haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti hazırlamak için:

3 bardak şeker
2 bardak su
4 damla limon suyu

TARİF

Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın.
Tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu, haşhaşı, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Fırın kabını yağlayın ve kek harcını dökün, yarım saat pişirin.
Şerbeti hazırlamak için bir tencerede malzemeleri kaynatın.
İlk sıcağı çıkan keke ılıttığınız şerbeti dökün.
Arzuya göre krem şanti ile servis edebilirsiniz.

Haşhaşlı revaniyi denediniz mi? Bu tarifi uygularken yaşadığınız deneyimleri ve sonuçları bizimle paylaşın! Ayrıca, bu tatlıyı daha da özel kılmak için kendi püf noktalarınızı yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun, tatlı sohbetler dileriz!

Editör: Haber Merkezi