Geleneksel Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden Çeşmi Nigar Çorbası, her sofraya yakışır nitelikte. Sağlıklı içerikleri ve benzersiz tadıyla, işte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifi...

Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze uzanan eşsiz bir lezzet serüveni: Çeşmi Nigar Çorbası. Bu sağlık dolu ve lezzetli çorbanın sırrını keşfetmeye hazır mısınız? İşte tarifi...

Mercimek çorbasına benzerliğiyle dikkat çeken ancak lezzetiyle bambaşka bir dünya sunan Çeşmi Nigar Çorbası, Osmanlı mutfağının incilerinden biri. Evde bu tarihi lezzeti denemeye ne dersiniz? İşte tarifi...

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Sıcak su

Terbiyesi için:

1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Yarım limon suyu

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Nane
Pul biber

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanı soyup ince ince doğrayın.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.
Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.
Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin.
Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.
Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.
Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.
Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin.

Editör: Haber Merkezi