Keşkek, tarih boyunca Anadolu sofralarını süslemiş bir yemek. Bu makalemizde, bu tarihi lezzeti evde nasıl yapabileceğinize dair püf noktaları paylaşıyoruz.

Evinizi Osmanlı saray mutfağına çevirecek bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Keşkek yapımı, malzemeleri ve tüm detaylarıyla karşınızda.

Geleneksel Türk yemeği keşkek, lezzeti ve doyuruculuğuyla biliniyor. Biz de sizler için bu eşsiz lezzeti evde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlattık.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

MALZEMELER

300 gr dövme buğday
100 gr beyaz nohut
5.5 su bardağı su
750 gr kemikli koyun eti
60 gr tereyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber

Tarifi

Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.

Keşkek, Anadolu mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biridir. Bu detaylı rehberle keşkek yapmak artık çok daha kolay. Geleneksel bir yemeği modern mutfaklara taşıyarak, tarihi ve kültürü sofralarınıza getirebilirsiniz. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi