Portakalın ferahlatıcı aromasıyla revani tatlısını birleştiren bu tarif, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. İşte, herkesin beğenisini kazanacak Portakallı Revani tatlısı yapımı...

Portakallı Revani, özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyacınızda tercih edebileceğiniz, yapımı kolay ve lezzetiyle mest eden bir tatlıdır. Bu lezzetli tatlıyı nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyoruz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, portakalın doğal aromasıyla zenginleştirilmiş bir tatlı olan Portakallı Revani, tatlı menünüzde yeni bir soluk getirecek. İşte detaylı tarifi...

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
1 yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ (Toplamda yine bu ölçüyü geçmeyecek şekilde biraz tereyağı eritip konulursa daha çok lezzetlendirdiğini düşünüyorum)
2 adet portakalın kabuğu ve suyu (Portakalların suyu az ise portakal sayısı artırılabilir.)
5-6 ceviz içi
1 su bardağı un
1 adet vanilya şekeri
1 adet kabartma tozu

Şerbeti için:

Sıcak yaz günlerinde serinleten lezzet: Dondurmalı Soğuk Kahve tarifi Sıcak yaz günlerinde serinleten lezzet: Dondurmalı Soğuk Kahve tarifi

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

İlk önce bir tencereye su ve şekeri ekleyerek, kaynadıktan sonra 10 dk daha kaynatıp limon suyu ilave edip şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları şeker ile köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu, şekerli vanilin hariç herşeyi ilave edin ve devamlı çırpın.
Son olarak un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin ve çırpın.
Küçük boy borcama/tepsiye sıvı yağ sürün ve revaniyi borcama aktarın.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 30 dakikada pişiyor.)
Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra portakalın suyunu sıkıp revaninin üstüne dökün.
Revani portakal suyunu çektikten sonra soğuk olan şerbeti sıcak tatlıya dökün.
3-4 saat sonra servis edin.

Portakallı Revani, portakalın ferahlatıcı lezzeti ve revaninin yumuşacık dokusuyla sofralarınıza tatlı bir final ekleyecek. Bu tarifle, tatlı yapımında yeni bir sayfa açacak ve misafirlerinizden tam not alacaksınız. Afiyet olsun!