Çıtır börek tarifi, özellikle çıtırlığı ve lezzetiyle bilinen, patates ve kaşarın mükemmel uyumuyla hazırlanan bir börek çeşididir. Bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizden tam not alacak.

Çıtır börek, sadece malzeme listesiyle değil, aynı zamanda hazırlanışıyla da dikkat çeken bir börek tarifidir. Hem besleyici hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak bilinir. Bu kolay tarifle evde börekçi tadında börekler yapabilirsiniz.

PRATİK ÇITIR BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süt

İç harcı için:

Peynir ya da patatesli harç tercih edebilirsiniz.

Üzeri için:

Yumurta sarısı, isteğe göre susam

PRATİK ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

1) Derin bir kapta sıvı yağ, un, sirke ve sütü güzelce karıştırın.

2) Tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serin. Ardından hazırladığınız karışımdan 4 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökün ve bir fırça yardımıyla her yerine sürün.

3) İkinci yufkayı üzerine serin ve yine karşımdan aynı miktarda döküp sürün.

4) Hazırladığınız yufkayı 8 eşiş parçaya bölün. 

Mezelerin vazgeçilmezi: En lezzetli Haydari tarifi Mezelerin vazgeçilmezi: En lezzetli Haydari tarifi

5) Tercihinize göre hazırladığınız harcı içine koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.

6) Kalan 2 yufkayı da bu adımları takip ederek hazırlayın. Toplamda 16 adet böreğiniz olacak.

7) Böreğin üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

8) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Çıtır börek tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırabilir, misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu börekler, herkes tarafından sevilecek ve sık sık yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi