Mis gibi irmik helvasının kokusuyla mutfaklarınızı şenlendirmeye ne dersiniz? Hem hafif hem de lezzetli bu tatlı, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olacak. İşte irmik helvası yapmanın püf noktaları ve malzeme listesi.

Geleneksel lezzetlerimizden irmik helvasını yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İster özel günlerinizde ister günlük atıştırmalık olarak, bu tarif her zaman imdadınıza yetişecek. Ev yapımı irmik helvasının sırlarını açıklıyoruz!

Büyük küçük herkesin severek tükettiği irmik helvası, sofralarımızın olmazsa olmaz tatlılarından biridir. Siz de evde basit malzemelerle ve pratik yöntemlerle bu lezzeti yakalamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

İrmik helvası tarifi

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çam fıstığı

Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır? Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır?

TARİF

Tereyağı, irmik ve fıstıkları tencereye koyup kısık ateşte fıstıkların ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurun. Yeterince kavurup kavurmadığınızı fıstıkların rengine bakarak karar verebilirsiniz. Yakmadan, güzel bir kahverengi renk alıncaya kadar kavurmanız gerekmektedir.
İrmik kavrulurken başka bir kaseye süt, su ve şekeri koyup karıştırın. Kavrulan irmiğin üzerine bu karışımı boşaltıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Suyunu çekip pilav gibi bir kıvam alınca altını kapatabilirsiniz ve demlenmesi için 10 dakika bekletin. Helvanız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

İrmik helvası, misafirlerinizi ağırlamak için ideal bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde, her seferinde mükemmel sonuçlar alacak ve sevdiklerinizden tam not alacaksınız. Deneyin ve bu geleneksel lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!