Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltılık mı arıyorsunuz? Yeşilliklerle dolu, yumuşacık bir kaygana yapımının püf noktalarını sizinle paylaşıyoruz.

Taze yeşilliklerin lezzeti ile yumurtanın muhteşem uyumu... Kaygana, geleneksel ve sağlıklı bir kahvaltı seçeneği olarak sofralarınıza renk katmaya hazır.

Yumuşacık, içi yeşillik dolu bir başlangıç için kaygana tarifimiz sofranızı şenlendirmeye geliyor. Kolay ve pratik adımlarımızla kahvaltılarınız artık daha renkli!

KAYGANA TARİFİ

Şakşuka tarifi: Akdeniz’in enfes mezesi nasıl yapılır? Şakşuka tarifi: Akdeniz’in enfes mezesi nasıl yapılır?

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
maydanoz
dereotu
yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
tuz

TARİF

Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
Sonra yumurtaları ekleyin.
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz

Kahvaltılarınızı bir sonraki seviyeye taşıyacak kaygana tarifimizle, sabahlarınız artık daha lezzetli ve sağlıklı geçecek. Yeşilliklerin taze notasıyla yumurtanın muhteşem uyumu, gününüze enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Bu kolay ve pratik tarifle, her sabahı bir bayram sofrasına dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi