Su böreği, haşlanmış yufka ve lezzetli iç harcı ile herkesin favorisi. Evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz su böreği tarifiyle, bu eşsiz lezzeti kendi mutfağınızda yaratmaya ne dersiniz? İşte gerekli malzemeler ve püf noktaları...

Ev yapımı su böreği, özel günlerde veya günlük yemeklerde sofranıza şıklık katacak. Yumuşacık yufkaları ve zengin iç malzemesi ile bu tarif, Türk mutfağının en sevilen tatlarından birini sizlere sunuyor. İşte su böreği yapımının tüm detayları...

Misafir sofralarının baş tacı su böreği, evde de rahatlıkla hazırlanabilir. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifle, su böreğini kendi mutfağınızda yapmanın keyfini çıkaracaksınız. İşte adım adım su böreği yapımı ve gereken malzemeler...

SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

4.5 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı buğday nişastası

İç malzeme için:

200 gr ufalanmış beyaz peynir

Hamur araları için:

200 gr tereyağı
1.5 su bardağı ılık süt
3 yumurta
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 3 yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuzu ilave edin. Karıştırıp iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp üzerlerini nemli bezle örtün. Bezeleri merdane ile teker teker aralarına nişastalı un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
Tereyağını eritip ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Açtığınız yufkalardan 2 tanesini ayırıp birini yağlanmış tepsiye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
Sütlü karışımdan 2-3 kaşık ilave edip 3 kaşık kaşarpeyniri serpiştirin. Derin ve geniş bir tencereyi su ile doldurun. 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tuz ilave edip kaynatın.
Aynı büyüklükte ayrı bir tencereyi buzlu suyla doldurun. Kalan 10 yufkayı tek tek kaynar suya açık olarak atıp 2 dakika haşlayın.
Yırtılmaması için özenle alıp buzlu suya ilave edin. Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp süzülmeye bırakın.
Yufkaların yarısını tepsiye üst üste yayıp aralarına sütlü karışım ve kaşarpeynirini ekleyin. Beyazpeyniri serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayın.
Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın. Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Ev yapımı su böreği, püf noktalarına dikkat edilerek kolayca hazırlanabilir ve sofralarınıza eşsiz bir lezzet katabilir. Bu tarif, gerekli malzemeleri ve ayrıntılı açıklamaları ile su böreği yapımını herkes için mümkün kılıyor. Deneyimli aşçılardan acemi mutfak severlere kadar herkesin rahatlıkla uygulayabileceği bu tarifle, kendi mutfağınızda pastane tadında su böreği yapmanın keyfini sürebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi