Un helvası, sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından biridir. Püf noktalarını bilerek yapıldığında, kıvamıyla ve lezzetiyle herkesi büyüleyen bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Evinizde geleneksel bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Un helvası, püf noktalarıyla birlikte hazırlandığında, mükemmel bir lezzet ve kıvam sunuyor. İşte, herkesin beğenisini kazanacak un helvası tarifi.

Kıvamıyla, lezzetiyle ve yapılışındaki püf noktalarıyla un helvası, her zaman özel bir yer tutar. Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek ve lezzetli sonuçlar verecek.

Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi

Un Helvası Tarifi

Malzemeler

50 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un

Şerbeti İçin;

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Un Helvası Nasıl Yapılır

Şerbeti için uygun bir tencereye süt, su ve şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirelim. Şeker eridikten sonra şerbeti ocaktan alalım.

Uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ ekleyip eritelim. Üzerine un ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım.

Un kavrulup rengini alıncaya kadar kavuralım.

Daha sonra şerbeti ekleyip şerbetini çekinceye kadar pişirelim.

İstediğiniz şekli verip servis edebilirsiniz.

Bu lezzetli ve pratik un helvası tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Püf noktaları sayesinde her seferinde mükemmel kıvamı yakalayacağınız bu tarif, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi