Kazı Heyeti Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Pektaş, bu yılki kazı çalışmalarının bir buçuk ay önce başladığını ve üç farklı alanda devam ettiğini belirtti. İç Kale'nin içindeki narlı sarnıç, surların dibindeki kule ve şapelin bulunduğu alanlar üzerinde yoğunlaşıldı.

Prof. Dr. Pektaş, iç kalenin hemen dış kısmındaki kule bölümünde milattan önce 6. yüzyıla kadar giden buluntulara ulaşıldığını belirtti. Bizans döneminden Osmanlı dönemine kadar uzanan buluntuların ve çeşitli metal eserlerin, takıların da bulunduğunu ifade etti. Pektaş, ayrıca, iç kale'deki sarnıçta devam eden kazı çalışmalarının sonunda restorasyon ve sergileme projesinin hazırlanıp Anıtlar Kuruluna sunulacağını belirtti.

Beçin Antik Kenti'nin, Helenistik dönemden Cumhuriyet dönemine kadar kesintisiz yerleşimin sürdüğünü gösteren çalışmalara ev sahipliği yaptığını belirten Pektaş, Muğla bölgesinin ve Milas'ın tarihine önemli bir katkı sağladığını vurguladı. Beçin'in, bu yılki kazılarla birlikte bölgenin tarihini yeniden canlandırdığını sözlerine ekledi.

Melikgazi Belediyesi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması Melikgazi Belediyesi’nden coşkulu 19 Mayıs kutlaması

AA

Editör: Ulaş Odabaş