Elazığ'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan Harput köftesi, yapımı son derece kolay ve lezzeti damaklarda kalıcı bir tarif. Bu köfteyi deneyin, sofralarınız şenlensin.

Yapımı kolay ama lezzetiyle büyüleyen Harput köftesi, asla dağılmayan yapısıyla bilinir. Elazığ'ın bu meşhur lezzetini evinizde denemek için harika bir fırsat.

Asla dağılmayan ve lezzetiyle ünlü Harput köftesi tarifi, ne pişirsem diye düşünenlere mükemmel bir çözüm sunuyor. Bu geleneksel lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Harput Köftesi Tarifi

Malzemeler

Su Bardağı Ölçüsü 200 ml – Çay Bardağı Ölçüsü 100 ml

500 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
2,5 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
450 ml su

Sosu İçin;

1,5 litre + 2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı karışık salça
2 çay kaşığı tuz

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Harput Köftesi Nasıl Yapılır

Uygun bir yoğurma tepsisine tüm malzemeleri ekleyelim.

Üzerine azar azar su ilave edip kıvam alıncaya kadar yoğuralım.

Köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. İçi ucuna bastırıp çevirerek şekil verelim.

Sosu için uygun bir tencereye zeytinyağı ve karışık salçayı ekleyip salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Üzerine su ve tuz ekleyip kaynatalım. Daha sonra köfteleri ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirelim.

Sıcak servis edelim.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi