Kek denince aklınıza gelen yumuşak ve kabarık dokusuyla öne çıkan tarifleri mi arıyorsunuz? O zaman, sütün yerini yoğurtla değiştirdiğimiz bu benzersiz tarife bayılacaksınız. Yoğurt, kekinize nem ve mükemmel bir kabarıklık katarken, siz de fırından çıkan bu lezzet şöleniyle herkesi şaşırtacaksınız.

Herkesin favori lezzeti olan keki, yoğurtla yeni bir seviyeye taşıyoruz. Kalıbına sığmayan bu tarif, kekinizi bir sonraki özel gün ya da samimi çay saatleriniz için vazgeçilmez kılacak. Kek kabartmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? O halde, işte karşınızda yoğurtla kabaran kek tarifi!

Kalıbına sığmayan kek tarifi

Süt yerine yoğurt kullandığınızda kek daha çok kabarıyor. Yoğurt, keke nem katar. İşte süt yerine yoğurt kullanarak kabaran kek tarifi…

Malzemeler:

1,5 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)

1/2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)

3 büyük yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ısıtın. Orta boy bir yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve unlayın veya pişirme kağıdı kullanın.

Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Un, kabartma tozu, şekerli vanilin ve tuzu bir kasede eleyin. Bu, kuru malzemelerin pürüzsüz bir şekilde karışmasını sağlar.

Başka bir büyük kasede tereyağı ve toz şekeri yumuşak ve kremsi bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

Yumurtaları tek tek ekleyerek her ekledikten sonra iyice karıştırın.

Yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Yoğurt, kekin nemli olmasını sağlar.

Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve sıvıyı karıştırarak yavaşça katın. Daha fazla karıştırmaktan kaçının; hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin.

Hazırladığınız hamuru yağladığınız veya unladığınız kek kalıbına dökün.

Fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek kabarıp altın rengini alana kadar pişirin.

Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan veya bıçak testini kullanabilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın, çıkarın ve eğer temiz çıkıyorsa, kek pişmiştir.

Pişen keki fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın. Daha sonra kalıptan çıkarın ve tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Soğuyan keki dilimleyip servis yapın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi